spot_img
- Publicité -spot_imgspot_img

Burma’da oynanan Pekin Express’e karsi tweetstorm’a bir gün kaldi

Dans la même catégorie

village birmanie rohingya
©Barakacity

Carsamba gunu, Pekin Expressin üçüncü bölüm M6 kanalinda yayınlanacak. Yani çarsambaya Kadar M6’e Karşı tweet firtinasini hazırlamak icin vaktimiz var

Gecen hafta, Internet kullanicisi olarak, Birmanya da yasanan zulumu gostermek ve bu konuda toplumu bilgilendirmek icin Twitterde harekete gectik. Bu ulkede iki senedir, sistematik sekilde Rohingyas etnik grubuna siddet uygulaniyor.

Junta ve sivil otoriteler her zaman birmanya toplumunu ve azinliklari budist,hiristiyan animist veya musluman olsun, ezdi ise, muslumanlara karsi yapilan baskiyi ayirt etmek gerekiyor cunki tamaman yok olmaya mahkumdurlar.

Rohingyali muslumanlarin yok edilmesi sistematikdir yani katil budistler bir soykurum ideolojisi ve politikasi uygulamaktadirlar. Bu nedenle igrenc Wirathuya verrilen takma isim « Burma Hitleri » oldu. Bu takma isim tesaduf olarak verilmedi cunki Hitler yahudileri dunyadan yok etmek icin katliam sitemini nasil kurdu ise Wirathuda Rohingyalari tamamen ortadan kaldirmak icin cabaliyor.

Yahudi asilli olan David Aaronivitch tarafindan yazilan « The Jewish Chronicle Online » internet sitesindeki bu gazete yazisinin basligini simdi daha net sekilde anliyoruz.

Yarintekrar harekete geçecegiz. Ama bu sefer, gecen haftanin tersine hazirliksiz yapilan tweet saldirisini organize olarak yapacagiz.

Gecen carsamba gunu Pekin Express’in başlamasina yarim saat kala internet sayfamiza bir rehber yayinladik : Twitterde nasil etkili bir sekilde harekete gecilebilir, yani « tweetstorm » adi ile bilinen tweet firtinasi nasil yapilir. Hepinizi bu rehberi ucretsiz olarak ve asagidaki linke tiklayarak kullanmaya davet ediyoruz: « Pekin expresse karsi tweetstorm, Twitterde etkili olmak icin rehber »

Twitterde, Burma’da ezilenlerin sesini duyurmaya motive olan bir buyuk gruba sahibiz. Bizlere katiliniz. Eğer bir Twitter hesabıniz yoksa, bir tane oluşturmak için guzel bir fırsattır. Eger ki varsa, bugun beklemeden Burmada olan olaylari paylasiniz. Katiliminiz ile #PekinExpress hashtagini kullanan tum Twitter kullanicilar ogrenecektir ki M6 kanali kadin, cocuk ve erkekler asiri Budistler tarafindan yapilan siddet yuzunden ölürken, televizyon programini cekmektedir.

Son nokta: yazı başlangıcinda olan fotoğraf 2013 te Barakacity adli insani yardim denegi tarafindan cekilmistir. Resimdekiler,Wirathu’nun asiri Budistleri tarafindan oldurulmek istenen Rohingyas cocuklaridir. Tum dunyaya duyuralim, susmayalim, harekete gecelim.

- Publicité -spot_img

Plus d'articles

1 COMMENTAIRE

Les commentaires sont fermés.

- Publicité -spot_img

Derniers articles

OK, je soutiens
Non, merci